Skip to main content

Betonování – základová deska na XPS

Betonování

Všechno bylo připravené, zkontrolované a zbývala nám poslední fáze a to betonování.

Na úterý jsme měli domluvenou pumpu a beton z betonárky, která se nachází asi 3km od nás (Českomoravský beton). Všichni v okolí si je chváli, že dodávají kvalitně a opravdu to, co si člověk objedná.

Pumpa přijela s předstihem. Řidič se rozhodl, že zajede až za desku, protože se bál, že pumpa nedosáhne všude. Bohužel „nečekaně“ zapadl a nemohl se pohnout z místa. Nechápal jsem. Auto znal, ale situaci poněkud neodhadl. Naštěstí jsme měli zbytek písku a auto jsme tak postupně dostali na původní místo. Po natažení ramena jsme si oddechli, že pumpa dosáhne všude.

Vyprošťování zapadnuté pumpy
Vyprošťování zapadlé pumpy
Betonování
Betonování

Betonování proběhlo podle plánu. Měli jsme půjčenou vibrační lať, se kterou to šlo krásně. Za dvě hodiny bylo vybetonováno, ale v posledním rohu nám chybělo tak kolečko dvě betonu. Objem jsem počítal přesně, ještě jsme měli malou rezervu – jak to, že to nevychází? Naštěstí přišel pán od pumpy, ať se nestrachuji, že se musí ještě vyčistit pumpa samotná, ve které je cca 200l zbylého betonu. Uff. Vyšlo to přesně. Zbylo nám asi kolečko betonu.

Jak probíhalo betonování si můžete prohlédnout na videu níže:

Základová deska je hotová! 

Vybetonováno
Vybetonováno

O víkendu jsme zajeli základovou desku zkontrolovat a zakrýt plachtou. A tím to pro nás v roce 2017 skončilo.

Pokračování na jaře

V listopadu začalo být chladno a výhled počasí nevypadal slibně. Strop bychom na podzim nestihli vybetonovat, stěny by zůstali odhalené a materiál by čekal venku. Rozhodli jsme se tedy, že pokračovat budeme až na jaře 2018. Alespoň bude čas si další kroky pořádně promyslet.

Galerie